Babeczki trójkolorowe bez pieczenia
Pomysł na zdrowy i pyszny deser, w dodatku bez pieczenia!
Składniki (na ok. 6 sztuk)
- kasza jaglana,
- kasza kukurydziana,
- mleko,
- wiórki kokosowe,
- kakao,
- kostka czekolady,
- miód,
- dodatki (orzechy, pestki dyni, owoce).
Gotujemy 0,5 szklanki kaszy jaglanej. Kiedy woda wyparuje dodajemy odrobinę mleka, tak żeby kasza dalej pozostała gęsta.
Kiedy trochę ostygnie (opcjonalnie dodajemy łyżeczkę miodu) dzielimy ja na pół i do jednej części dodajemy wiórki kokosowe, a do drugiej kostkę czekolady i 1 łyżeczkę kakao. W tym czasie gotujemy kasze kukurydziana (ok. 6/7 łyżek). Babeczki nie są słodkie, więc można je dosłodzić według upodobań.
Układamy warstwowo do sylikonowej formy. Wkładamy do lodówki na min 30 min- u mnie cała noc. Polecam jeść je z dżemem lub jogurtem.
Ten artykuł ma 5 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze